Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli mebdelı kriterler bakış önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle rast bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yararlı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Projeye en uygun Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı harbi rahatlıkla oluşturulan ve kargaşa grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

     Yangın Bapsı insanların, binanın eminğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yanlış montaj veya hizmet, bapnın performansını aksi etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller tarafından konstrüksiyonlması ve düzgün olarak kontrolör edilmesi önemlidir.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının kontrol altına kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân teşhisr.

İdünyalık edildikleri malzemelerin bilcümle ülke koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Yangın Bapsı Montajı Nasıl Binalır? Her binanın malik başüstüneğu meydan ve ihtiyacı görüş önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı mütehassıs ekipler aracılığıyla binalmaktadır.

Bir numara kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması mümkün yangın ve benzeri ivedili durumlarda önlem soldurmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Binaların yangından korunması ile ait ele kızılınan yasalı prosedürlerin içerisinde yangın kapıları yangın kapısı yönetmeliği de mahal düzenır.

Yangın Bapsı baş amacı insanoğluın zarar gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan veya alevden etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.

23/12/2022Genel Yüksekliği sınırlı bir seviyenin üstünde olan binalar bâtınin yangın merdiveni yasal bir zorunluluktur. Yangın merdiveni can kaybının önlenmesi adına olabildiğince önemli bir konumda bulunmaktadır. Gestaltların anne başlangıçlerinde veya koridor bölümlerinde yangının keskin bir biçimde meydana gelmesi özellikle mürtefi katlı binalarda çıkma veya pencerelerden geçiştirmek kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni yaşamsal bir öneme malik olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır yapılarda arttırılan denetimler ile birlikte yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri çok bir incelemeye basıcı tutulur. Mimariların iç aksamında bulunan betonarme merdivenlerin haricinde, mimariların haricinde bulunan ve çıpa kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında yaşama kayıpları evetşanmasının önüne geçmektedir.

Göksu Kapı üretim alanlarında spesiyalist ekibimiz tarafından belirlenen mimaridaki Yangın Bapları en koca kalite ve en reva yükselmek politikamıza mütenasip olacak şekilde üretilir.

Report this wiki page